Friday, December 08, 2006

"Fin middag"

I lördags var vi bjudna på stadens finaste krog av en kund som firade något jubileum. Med tanke på de fina människorna runt bordet krävdes nya klädinköp samt ett besök hos frisören för att få det långa håret på plats.

Vid bordet fick man genast ett glas fin champagne. (Som jag ej kunde dricka på grund av halsbränna). Efter 45 minuter kom tilltugget till champagnen. En kvadratcentimeter stor smörgås på grovt bröd. Hemma hade jag väl bara stoppat in hela i munnen. Men osäkert tittade jag mig omkring. Andra runt bordet använde kniv och gaffel. Jag lyckades därefter dela "smörgåsen" i fem bitar och stoppa in i munnen. Därefter kom förrätten som var väldigt vacker (jag fotograferade för att spara som minne). Ett helt krabbskal med en liten, liten bit krabba i. (Två tuggor) Dessutom fick man en stor soppsked till, för att sleva upp såsen, cirka 1 cl.
Ja så var det varmrätt, sjötunga. Fisken utgjordes av två små bitar, 4 tuggor, samt en liten, liten liten klick potatismos och sås. Till sist var det dessert. En underbart god kanelglass. Men tyvärr bara en kula, stor som en tesked samt två blåbär med sås. Ja, så var middagen över. Till kaffet vankades konjak, men eftersom jag inte dricker sådant ville jag ha något sött att sätta tänderna i. Då fick jag FEM stora chokladpraliner från någon härlig chokalateria. Kvällen var räddad! Äntligen blev jag mätt!

1 Comments:

Blogger Johanna said...

gott med choklad!

ska bli skönt att få komma hem snart!

3:40 AM  

Post a Comment

<< Home