Monday, December 11, 2006

Den stora jakten på julgran.

Ja nu har den börjat. Den stora jakten på en vacker tät passande julgran, lagom stor för vårt lilla, lilla vardagsrum. Det är samma dilemma varje år. Vi kör runt halva Skåne och letar. Ett år, när dottern var i fem- sexårsåldern satt hon bak i bilen och bara grät, timme efter timme. Ingenstans kunde vi hitta en sådan fin gran som de har på TV i Fanny & Alexander. Ett annat år, när hon var lite större, och fick äran att köra den nya Passaten, skulle hon och maken hugga gran ute hos en bonde på landet. För att komma ut till granodlingen fick man köra över den leriga åkern. Bilen fastnade och gick nästan inte att få loss. Någon dag senare visade det sig att kopplingen var sönder. Reparationen kostade över 7 000 kr, det blev en dyr gran men...... en sådan fin en har vi aldrig haft tidigare och får troligtvis inte igen.

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

De brukar sälja utanför Konsum. Kostar runt 300 kr. Man får de fint paketerade i ett nät som man klipper upp när granen sitter i foten.

Ni slipper:
- åka långt och dra dyr bensin
- leta
- fastna i åkrar
- sticka er på barren
- bli svettiga
- gråtiga barn i baksätet

Fiffit va? ;)

3:13 AM  
Blogger Annci said...

Ja men Fredrik, det är ju ingen sport att köpa gran utanför Konsum eller Ica. Nej, ut i skogen ska man gå och en massa barr i fingrarna få. Och det härliga är, när man får en kopp varm glögg efter att maken den stora granen högg. Då är man på landet!

Varmt välkommen till dekorationen av vår gran nästa vecka!

4:21 AM  

Post a Comment

<< Home